Bezpečnost potravin

Seminář o údržnosti masa, masných výrobků a lahůdek

Vydáno: 26. 4. 2005
Autor:

Ve dnech 13.-14. 9. 2005 se koná již 7. ročník odboné akce, kterou organizuje redakce časopisu MASO a České a slovenské odborné nakladatelství.

Hlavní téma letošního semináře jsou  trvanlivé, tepelně neopracované masné výrobky. Příspěvky budou zaměřeny na soudobé technologie v této sortimentní skupině masných výrobků, výběr suroviny, profilující vlastnosti výrobků, kvalitativní a senzorické požadavky, mikrobiologické ukazatele a startovací kultury, režimy zrání a sušení, technická zařízení, servis a údržba a další otázky.

Součástí odborného programu bude mezinárodní výstavka tepelně neopracovaných masných výrobků trvanlivých, krájitelných i krátce uzrávaných – roztíratelných. Jako obvykle bude v rámci odborného programu semináře pracovat rovněž sekce lahůdkářská.

Maso, 2005, 16 (1) s. 50

Sborníky z minulých ročníků (2.-6.) semináře jsou k dispozici ve fondu Zemědělské a potravinářské knihovny, která materiály získala díky laskavosti Českého a slovenského odborného nakladatelství.  Sborníky jsou přístupné pod signaturou C 37701/příslušný ročník semináře,  např. C 37701/6 pro 6. ročník semináře.