Bezpečnost potravin

Rychlý skríning patogenů v potravinářském průmyslu

Vydáno: 7. 5. 2005
Autor:

AOAC International certifikovala čtyři rychlotesty firmy Merck pro detekci vybraných patogenů v potravinách. Ve dnech 25.–27. května 2005 se uskuteční v New Yorku workshop se zaměřením na rychlotesty.

Firma Merck obdržela souhlas AOAC International pro čtyři ze svých detekčních rychlotestů, a to pro tyto patogeny v potravinách:

 

* E. coli 157 (19. 5. 2004),

* Verotoxin produkující E. coli (23. 7. 2004),

* Salmonella spp. (9. 9. 2004),

* Campylobacter jejuni a Campylobacter coli (8. 12. 2004).

 

Přítomnost patogenu v potravině se prostřednictvím těchto rychlotestů stanoví během 20 minut.

 

Food Australia 57, 2005, č. 3, s. 62

 

Pozn.: Ve dnech 25.–27. května 2005 se uskuteční v USA workshop, který organizuje FDA a University of New York, se zaměřením na rychlou detekci patogenů v potravinách. 

 

 Předběžný program workshopu.