Bezpečnost potravin

Rozšíření Výboru pro toxické látky v potravinách

Vydáno: 1. 5. 2003
Autor:

Do Výboru pro toxické látky v potravinách, spotřebním zboží a životním prostředí (COT), který je ministerským poradním orgánem, byli jmenováni britským Úřadem pro potravinové standardy tři noví specialisté.

Vedení britského Úřadu pro potravinové standardy (FSA) jmenovalo tři nové členy-specialisty do Výboru pro toxické látky v potravinách, spotřebním zboží a životním prostředí (COT). Noví členové Výboru, kteří se ujmou svých funkcí od 1. dubna 2003, jsou pracovníky fakulty biochemické farmakologie londýnské univerzity, resp. skupiny aplikovaného neurovýzkumu univerzity v Nottinghamu s bohatými zkušenostmi z práce v mezinárodních i národních vědecko výzkumných a poradních organizacích v oblasti chemikálií v potravinách, neurotoxikologie, karcinogenity, reziduí pesticidů, životního prostředí, potravinových aditiv, veterinárních produktů atd. Skupina COT je nezávislý vědecký výbor, působící jako poradní orgán v oblasti toxicity chemických látek v potravinách pro příslušná ministerstva. Jednou z posledních akcí Výboru bylo nedávné zveřejnění informace o možných zdravotních rizicích z vysoké hladiny rtuti v některých druzích ryb pro určité populační skupiny.
http://www.nutraingredients.com