Bezpečnost potravin

Projekt GEO–PIE

Vydáno: 16. 2. 2006
Autor:

Projekt zaměřený na vzdělávání odborné i laické veřejnosti v oblasti geneticky modifikovaných organismů/potravin.

GEO–PIE Project” (Genetically Engineering Organisms–Public Issues Education) představuje řadu tzv. fact sheets (informačních listů), které srozumitelnou formou poskytují pedagogům, spotřebitelům, novinářům, politikům a jiným zájemcům aktuální informace týkající se geneticky modifikovaných (engineered) organismů a genetického “engineeringu” v americkém zemědělství. Uvedené informační listy budou periodicky aktualizovány tak, aby jejich obsah byl stále přesný.

Vzdělávací materiál vznikl na Cornell University společně s řadou dalších praktických informací týkajících se zemědělství, přírodních zdrojů aj.

 

Přehled jednotlivých informačních listů (pdf dokumentů ke stažení):

1. GM potraviny: výskyt na trhu

2. GM potraviny: kukuřice

3. GM potraviny: kukuřice StarLink (odrůda kukuřice “Bt” neschválená pro humánní účely)

4. GM potraviny: sója

5. GM potraviny: řepka

6. GM potraviny: bavlna

7. GM potraviny: rajčata

8. GM potraviny: rezistence k rostlinným virům

9. GM potraviny: regulace GM plodin v USA z hlediska bezpečnosti

10. GM potraviny: bezpečnost potravin získaných z GM plodin

11. GM potraviny: bezpečnost GM plodin z hlediska životního prostředí

 

GEO–PIE Project