Projekt GEO–PIE
Projekt zaměřený na vzdělávání odborné i laické veřejnosti v oblasti geneticky modifikovaných organismů/potravin.
“GEO–PIE Project” (Genetically Engineering Organisms–Public Issues Education) představuje řadu tzv. fact sheets (informačních listů), které srozumitelnou formou poskytují pedagogům, spotřebitelům, novinářům, politikům a jiným zájemcům aktuální informace týkající se geneticky modifikovaných (engineered) organismů a genetického “engineeringu” v americkém zemědělství. Uvedené informační listy budou periodicky aktualizovány tak, aby jejich obsah byl stále přesný.
Vzdělávací materiál vznikl na Cornell University společně s řadou dalších praktických informací týkajících se zemědělství, přírodních zdrojů aj.
Přehled jednotlivých informačních listů (pdf dokumentů ke stažení):
1. GM potraviny: výskyt na trhu
2. GM potraviny: kukuřice
3. GM potraviny: kukuřice StarLink (odrůda kukuřice “Bt” neschválená pro humánní účely)
4. GM potraviny: sója
5. GM potraviny: řepka
6. GM potraviny: bavlna
7. GM potraviny: rajčata
8. GM potraviny: rezistence k rostlinným virům
9. GM potraviny: regulace GM plodin v USA z hlediska bezpečnosti
10. GM potraviny: bezpečnost potravin získaných z GM plodin
11. GM potraviny: bezpečnost GM plodin z hlediska životního prostředí