Bezpečnost potravin

Projekt FFNet: workshop v Turku

Vydáno: 21. 3. 2007
Autor: pospisilova

Jsou k dispozici prezentace z workshopu uskutečněného k problematice funkčních potravin v březnu 2006 ve Finsku (Turku).

Workshop v Budapešti (26.–27.3.2006) je v pořadí již čtvrtou. akcí uspořádanou v rámci projektu FFNet.
První workshop se konal v Turku (Finsko) ve dnech 9.–10. března 2006 za přítomnosti více než 90 účastníků. Hlavní témata workshopu byla:
– legislativní vývoj v Evropě,
– nové funkční potravinářské přísady,
– pro- a prebiotika,
– spotřebitelé, marketing a značení potravin.
 

Vybrané prezentace
(9. 3. 2006):
 
* Probiotika jako příležitosti pro funkční potraviny:
 
* Nové přísady: funkčnost a dopad na výživu
 
Vybrané prezentace (10. 3. 2006):
 
* Legislativní vývoj v EU
 
* Marketing: spotřebitel a značení
Informace z 2. workshopu ve Freisingu (SRN).