Bezpečnost potravin
4. 2. 2003

povodně, rizika, biotop, proti povodňová opatření, příprava a vzdělávání obyvatelstva, EU, PPK, PRŘS


3. 2. 2003

V knihovně ÚZPI je k dispozici sborník z mezinárodní výzkumné konference věnované potravinám, výživě a rakovině, která se konala 11.–12. července 2002 v USA


3. 2. 2003

Podávání suplementů vitaminů C a E urychluje pooperační léčbu, zkracuje nutnou dobu pobytu v nemocnici a zmírňuje následně vznikající problémy s dýcháním.


3. 2. 2003

kanthaxanthin (resp. kantaxantin, canthaxanthin), EK, ŽP, návrh směrnice, povolený obsah v krmivu, zdraví zvířat, potravinový řetězec, bezpečnost potravin, lidské zdraví


3. 2. 2003

Vědecký výbor pro potraviny EU navrhl horní limity pro příjem vitaminu D.


2. 2. 2003

Zkoumá se hypotéza, zda hormony pocházejí z potravin.


1. 2. 2003

Čtyři výzkumné ústavy v Evropě spojily své síly a založily novou organizaci, která bude mít za cíl podporovat, koordinovat a propagovat výzkum v oblasti zdravotních aspektů organických potravin.


1. 2. 2003

Irský Úřad pro bezpečnost potravin schválil na dva roky používání vysoce intenzivního sladidla sukralózy do potravin a nápojů, přičemž horní hranice příjmu byla stanovena na max. 15 mg preparátu na 1 kg tělesné hmotnosti.


1. 2. 2003

FS, povodně, finance na obnovu infrastruktury či na vyčištění oblastí postižených katastrofou, EK


31. 1. 2003

Informace o potravinářských přísadách a technologických procesech, jejich aplikace může vést k potravinám nového typu.


31. 1. 2003

Výrazně vyšší příjem železa než udávají doporučované hodnoty může zvyšovat riziko vzniku kardiovaskulárních onemocnění.


31. 1. 2003

V masném průmyslu USA se v současné době začíná používat nový systém vykosťování masa nazývaný AMR (advanced meat recovery). Při použití této metody má při separaci masa zůstat kost zcela neporušená. Vzhledem k výskytu choroby BSE však existují obavy, že masné výrobky vyrobené technologií AMR mohou přesto obsahovat zbytky tkáně centrálního nervového systému (CNS), jako je např. mícha, a tak být


1 1 718 1 719 1 720 1 721 1 722 1 789