Bezpečnost potravin
9. 11. 2003

Etikety nápojů obsahujících kofein v množství vyšším než 150 mg/l musí být podle finského Úřadu pro potraviny opatřeny varováním „vysoký obsah kofeinu“. Tato informace musí být umístěna na etiketě stejně viditelně jako název výrobku a obsah kofeinu je třeba uvádět v mg/100 ml.


9. 11. 2003

Od prosince 2003 bude snížena hladina canthaxantinu, který ovlivňuje zbarvení kůže brojlerů a vaječných žloutků, v krmivech.


9. 11. 2003

Od prosince 2003 bude snížena hladina canthaxantinu, který ovlivňuje zbarvení kůže brojlerů a vaječných žloutků, v krmivech.


8. 11. 2003

V Truhlářské ulici je nový obchod s biopotravinami. Tradiční služby jsou tu rozšířeny ještě o vlastní pekárnu, restauraci s obsluhou a informačně osvětové centrum. Je to zkrátka jakési malé biocentrum.


8. 11. 2003

Americké Centrum pro bezpečnost potravin a aplikovanou výživu aktualizovalo svoji webovou stránku otázek a odpovědí o dioxinech, určenou široké veřejnosti.


8. 11. 2003

Americké Centrum pro bezpečnost potravin a aplikovanou výživu aktualizovalo svoji webovou stránku otázek a odpovědí o dioxinech, určenou široké veřejnosti.


8. 11. 2003

V USA vyvinuli laterální průtokovou testovací soupravu a zdokonalili metodu extrakce antigenu. Nový postup je vhodný pro sérovar D1 Salmonella, například SE.


8. 11. 2003

V USA vyvinuli laterální průtokovou testovací soupravu a zdokonalili metodu extrakce antigenu. Nový postup je vhodný pro sérovar D1 Salmonella, například SE.


8. 11. 2003

Americké Centrum pro bezpečnost potravin a aplikovanou výživu aktualizovalo svoji webovou stránku otázek a odpovědí o dioxinech, určenou široké veřejnosti.


7. 11. 2003

Aktuální informace o dioxinech jsou poskytnuty ve formě otázek a odpovědí, které vypracovala specializovaná skupina odborníků z několika organizací v USA.


7. 11. 2003

Aliance pro potravinovou alergii a anafylaxi (FAAA) vyzývá vlády i výrobce potravin, aby zavedly značení všech alergenů v potravinách, zjednodušily jejich značení a nevydávaly tvrzení, která se mohou různě modifikovat.


7. 11. 2003

Národní studie provedená ve Finsku potvrdila hodnoty uváděné pro výskyt SEM v potravinách balených ve skleněných obalech. Pracuje se na vývoji alternativy azodikarbonamidu, ze kterého SEM vzniká tepelným opracováním.


1 1 637 1 638 1 639 1 640 1 641 1 789