Bezpečnost potravin

Přísnější kontrolou proti listeriím

Vydáno: 17. 8. 2003
Autor:

FSIS - Inspekční orgán amerického USDA zpřísňuje opatření na kontrolu pokrmů a drůbežích výrobků z hlediska Listeria monocytogenes.

FSIS – orgán pro bezpečnost a inspekci potravin amerického ministerstva zemědělství (USDA) požaduje, aby podniky vyrábějící hotové pokrmy a drůbeží výrobky, které jsou po tepelném ošetření vystaveny okolnímu prostředí, a které svou podstatou podporují růst Listeria monocytogenes, prováděly takovou kontrolu, která by zabránila kažení potravin způsobeném tímto mikroorganismem. Opatření by mělo začít platit od 6. října 2003, přičemž uzávěrka připomínek je 5 srpna. Předpis byl zveřejněn ve Federal Register z 6. 6. 2003 (68 FR 34207-34254). Text lze nají
zde.
Food Technol, 57, 2003, č. 7, s. 22