Bezpečnost potravin

Příručka pro spotřebitele zaměřená na sójové potraviny

Vydáno: 15. 2. 2004
Autor:

Užitečné typy a informace pro konzumenty potravin obsahujících sóju.

Vědecky se prokázalo, že u člověka, který denně konzumuje 25 g sójové bílkoviny jako součást stravy, která má nízký obsah nasyceného tuku a cholesterolu, může dojít, v důsledku poklesu hladiny cholesterolu v krvi, ke snížení rizika onemocnění srdce. V USA lze na výrobcích, jejichž konzumací se denně získá 25 g sójové bílkoviny, uvádět tvrzení o jejich zdravotním prospěchu.
Pro spotřebitele byla sestavena příručka, ve které se mohou dovědět více o nutričním složení potravin obsahujících sóju, jsou jim nabídnuty recepty a řada dalších užitečných informací.

SÓJA: příručka pro spotřebitele  [pdf ; 1311826 bytů]