Bezpečnost potravin

Potravinové alergie a catering

Vydáno: 14. 5. 2004
Autor:

FSA vydal příručku určenou pro pracovníky v cateringových službách, obsahující důležité informace o potravinových alergiích a intolerancích, zpracované formou otázek a odpovědí a praktické rady pro provozovatele.

Britský Úřad pro  bezpečnost potravin (FSA) vydal pro pracovníky v cateringu publikaci o potravinových alergiích a intoleranci. Předkládané informace mají sloužit ke zvýšení pozornosti věnované těmto problémům a odpovědnosti provozovatelů vůči spotřebiteli. Příručka je zpracována formou otázek a odpovědí, zahrnujících oblasti jako – potraviny vyvolávající alergické reakce, potenciální alergeny v pokrmech servírovaných zákazníkům, způsoby přípravy pokrmů, související legislativní otázky atd. Podrobnější informace na adrese:  

http://www.foodsafetytoday.com