Bezpečnost potravin

Potravinové alergeny – forum a workshop

Vydáno: 11. 1. 2004
Autor:

Fórum a workshop o potravinových alergenech se bude konat ve dnech 18.–19. února 2004 v Sydney.

Ve dnech 18.–19. února 2004 pořádá Australský institut pro potravinářskou vědu a technologii (AISFT) ve spolupráci s Australskou radou pro potravinářský obchod (AFGC) v Sydney (Darling Harbour) fórum a workshop o potravinových alergenech. Na programu fóra budou témata, týkající se alergenů z hlediska spotřebitele, strategie kontroly alergenů, problémů ingrediencí, detekce a výskytu alergenů a přístupu FSANZ (Úřad pro bezpečnost potravin v Austrálii a na Novém Zélandu). Program půldenního workshopu bude zaměřen na řešení problému alergenů v průmyslu a z jeho závěrů by měl vzejít návrh strategie pro posuzování rizik alergenů a jejich značení. Podrobný program a další informace možno získat na internetové adrese
Food Australia, 55, 2003, č. 12, s. 612