Bezpečnost potravin

Potravinárstvo 1/2013

Vydáno: 4. 3. 2013
Autor: berankova1

Vědecký časopis pro potravinářství v elektronické formě.


Potravinárstvo, 7.ročník, 1/2013
(pdf, 10 MB)

OBSAH:
CHANGES OF PLASMA LIPIDS IN RELATION TO THE REGULAR CONSUMPTION OF BILBERRIES (VACCINIUM MYRTILLUS L.) (Změny plasmatických lipidů v souvislosti s pravidelnou konzumací borůvek)
Marta Habánová, Miroslav Habán, Peter Chlebo, Marianna Schwarzová  

PREPARATION AND CHARACTERISTICS OF BETA-GLUCAN CONCENTRATE FROM BREWER’S YEAST AS THE ADDITIVE SUBSTANCE IN FOODS (Příprava a charakteristika koncentrátu beta-glukanů z pivovarských kvasnic jako přídatné látky do potravin)
Mária Kováčová, Ladislav Dodok, Livia Žofajová, Ľubomír Mikuš

PERCEPTION OF BASIC TASTES AND THRESHOLD SENSITIVITY DURING TESTING OF SELECTED JUDGES (Pohled vybraných znalců na základní testy a práh citlivosti  v průběhu testování)
  Petra Barborová, Jana Jančovičová, Peter Zajác, Jozef Čapla, Vladimír Vietoris
   
ANTIBACTERIAL ACTIVITY OF OREGANO AND SAGE PLANT EXTRACTS AGAINST DECARBOXYLASE-POSITIVE ENTEROCOCCI ISOLATED FROM RABBIT MEAT (Antibakteriální aktivita rostlinných extraktů oregana a šalvěje proti dekarboxyláza-pozitivním enterokokům izolovaným z králičího masa)
Renata Szabóová, Andrea Lauková, Ľubica Chrastinová   

SUITABILITY OF CEREAL PORRIDGES AS SUBSTRATE FOR PROBIOTIC STRAIN LACTOBACILLUS RHAMNOSUS GG (Vhodnost cereálních ovesných kaší jako substrátu pro probiotický kmen Lactobacillus rhamnosus GG)
Monika Kocková, Ľubomír Valík   

IMPORTANCE OF PREBIOTIC AND PROBIOTIC: THE ROLE OF GALACTOOLIGOSACHARIDES AS PREBIOTIC ADDITIVES: A REVIEW (Význam prebiotik a probiotik: role galakto-oligosacharidů jako prebiotických přísad: vyhodnocení)
Monika Vidová, Helena Hronská, Silvia Tokošová, Michal Rosenberg

MORPHOLOGICAL, BIOCHEMICAL AND SENSORY CHARACTERISTICS OF BLACK MULBERRY FRUITS (MORUS NIGRA L.) (Morfologické, biochemické a senzorické charakteristiky černých moruší (ovoce))
Ján Brindza, Lucia Kucelová, Andrej Sinica, Beáta Stehlíková, Marcela Čuláková   

MICROWAVE MILK PASTEURIZATION WITHOUT FOOD SAFETY RISK (Mikrovlnná pasterace mléka bez rizik na bezpečnost potravin)
Péter Korzenszky, Péter Sembery, Gábor Géczi   

MEASUREMENT OF THE RESIDUAL GASES O2 AND CO2 IN MEAT PRODUCTS PACKED IN MODIFIED ATMOSPHERE (Měření zbytkových plynnů O2 a CO2 v masných produktech balených v modifikované atmosféře)
Jozef Čapla, Peter Zajác, Jozer Čurlej, Ľubomír Lopašovský, Vladimír Vietoris   
HOP PELLETS AS AN INTERESTING SOURCE OF ANTIOXIDANT ACTIVE COMPOUNDS (Chmelové granule jako významný zdroj látek s antioxidační aktivitou)
Andrea Holubková, Silvia Mošovská, Barbora Baloghová, Ernest Šturdík
   

Zdroj:  http://www.potravinarstvo.com/