Potravinářská aditiva: přehled
Vydáno: 6. 2. 2006
Autor:
Důvody používání aditiv; rozdělení aditiv podle funkce ve výrobku; zdroje aditiv; posuzování zdravotní nezávadnosti aditiv; akceptovatelný denní příjem aditiv; úplný seznam aditiv podle E-kódu.
1. Úvod
2. Kdy se potravinářská aditiva používají
3. Zdroje potravinářských aditiv
4. Proč je zapotřebí tolik aditiv
5. Dělení potravinářských aditiv podle funkce ve výrobku
6. Číselný seznam potravinářských aditiv. Systém E-kódů
7. Přehled potravinářských aditiv podle E-kódu
8. Posuzování zdravotní nezávadnosti potravinářských aditiv a stanovení jejich akceptovatelného denního příjmu (ADI)
9. Nežádoucí reakce na potravinářská aditiva. Hodnoty ADI
10. Průběžná kontrola aditiv ve výrobcích
11. Spotřeba aditiv