Bezpečnost potravin

Potencionální přínosy bio stravy

Vydáno: 1. 4. 2009
Autor:

Nové výsledky výzkumu kvality.

Vědecké studie dokládají, že ekologická metody produkce mají pozitivní efekt na kvalitu potravin. V případech, kdy mezi biopotravinami a konvenčními potravinami není zjištěn kvalitativní rozdíl, jsou významné sekundární přínosy ekologického zemědělství na kvalitu půdy a životní pohodu zvířat.    
//<![CDATA[
var m3_u = (location.protocol=='https:'?'https://bio-info.cz/openx/www/delivery/ajs.php':'http://bio-info.cz/openx/www/delivery/ajs.php');
var m3_r = Math.floor(Math.random()*99999999999);
if (!document.MAX_used) document.MAX_used = ',';
document.write ("“);
//]]>
Zdravá výživa je charakterizována svým složením a kvalitou jednotlivých komponentů. Zatímco existuje dostatečně průkazný materiál o prospěšnosti účinků rostlinné stravy pro redukci nemocí spojených s výživou, většina vědců zabývajících se výživou polemizuje o tom, zda jsou k dispozici dostatečná fakta, dokazující jakékoli další výhody biopotravin. S ohledem na výsledky srovnávacích studií kvality je však možné extrapolovat a zvýraznit pozitivní dopady ekologických výrobních principů na parametry bezpečnosti a kvality. Nutriční hodnota potravy je determinována analýzou jejích negativních a pozitivních složek, ale zahrnuje také vliv na konzumenty, lidi a živočichy.