Bezpečnost potravin

Ozařování potravin – bibliografická databáze

Vydáno: 2. 6. 2004
Autor:

Spolkový výzkumný ústav pro výživu a potraviny spravuje bibliografickou databázi zaměřenou na problematiku ozařování potravin.

Spolkový výzkumný ústav pro výživu a potraviny již od r. 1955 monitoruje odbornou literaturu týkající se ozařování potravin. Na internetu je již několik let zprovozněn on-line přístup do bibliografické databáze obsahující více než 15 000 záznamů o různých typech dokumentů z následujících oblastí problematiky ozařování potravin:

  • základní výzkum
  • použití
  • vliv na potraviny a jejich složky
  • potravinářská mikrobiologie

V databázi lze vyhledávat podle klíčových slov, autorů a je možné také využít rozšířeného vyhledávání. Seznam odkazů na informační zdroje na internetu týkající se ozařování potravin je pro uživatele databáze velmi užitečný.
Na provozování a správě databáze se podílejí společně Spolkový výzkumný ústav pro výživu a potraviny (Bundesforschungsanstalt für Ernährung und Lebensmittel (BFEL)  a Německé Centrum pro zemědělské informace (Zentralstelle für Agrardokumentation und -information ZADI)
Přístup do databáze:
http://www.bfa-ernaehrung.de/BFELEMIFORM/SF

Užitečné odkazy