O nás
Vítáme Vás na webových stránkách informačního centra bezpečnosti potravin
Vítáme Vás na webových stránkách informačního centra (IC BP)
při Ústavu zemědělských a potravinářských informací v Praze.
Vznik těchto stránek navazuje na usnesení vlády č.1320 ze dne 10. 12. 2001 ke Strategii zajištění bezpečnosti (nezávadnosti) potravin v České republice.
IC BP ÚZPI je koncipováno především jako komunikační centrum směrem k veřejnosti. Cílem je nejen zlepšení vzájemné komunikace všech zúčastněných složek, ale především to, aby široká veřejnost měla včas k dispozici přesné, všeobecně dostupné informace pokrývající celý řetězec výroby potravin od farmy ke spotřebiteli (včetně krmiv), který je označován termínem „F2F“ („Farm to Fork“ – v českém překladu „od vidlí po vidličku“).
ÚZPI jako státní příspěvková organizace rovněž poskytuje komplexní informační zázemí nevládním (nestátním) organizacím, které v oblasti bezpečnosti potravin působí a spolupracují.
Klademe si za cíl seznámit širokou veřejnost s problematikou bezpečnosti potravin formou aktualit, varování před riziky, informací o výsledcích výzkumu v oblasti potravinářství, výživy, potravinářských technologií, hygieny aj.
Kromě článků na jednotlivá aktuální témata hodláme návštěvníkům našich stránek nabízet dlouholeté zkušenosti erudovaných odborníků i široké informační zázemí Ústavu zemědělských a potravinářských informací.