Bezpečnost potravin

Novela směrnice EU o čistotě potravinových aditiv

Vydáno: 6. 11. 2003
Autor:

Směrnice Komise ES č. 2003/95 popáté mění směrnici 96/77 stanovující specifická kritéria čistoty potravinových aditiv (všech ostatních kromě barviv a sladidel).

Směrnice Komise ES č. 2003/95 z 27. 10.2003 mění směrnici 96/77 stanovující specifická kritéria čistoty potravinových aditiv jiných než barviva a sladidla. Mění se specifikace následujících přídatných látek:
E 251 – dusičnan sodný (pevný i kapalný)
E 431 –polyoxyethylen(40)stearát
E 432 – polysorbát 20 = polyoxyethylen sorbitan monooleát
E 433 – polysorbát 80 = polyoxyethylen sorbitan monopalmitát
E 435 – polysorbát 60 = polyoxyethylen sorbitan monostearát
E 436 – polysorbát 65 = polyoxyethylen sorbitan tristearát
E 459 – beta-cyklodextrin
a dále Polyethylenglykol 6 000
(Zmíněné látky jsou s původní specifikací uvedeny ve vyhlášce MZ ČR č. 54/2002, která je soustavně harmonizována s předpisy ES.)

Předcházející změny směrnice 96/77:
Směrnice 98/86/ES (OJ L 334 09.12.98 s.1)
Směrnice 2000/63/ES (OJ L 277, 30.10.2000, s.1)
Směrnice 2001/30/ES (OJ L 146, 31.05.2001, s.1)
Směrnice 2002/82/ES (OJ L 292, 28.10.2002, s.1)

OJ L 283, 31.10.2003, s.71