Bezpečnost potravin

Nové skutečnosti o nitrofuranech v importovaných potravinách

Vydáno: 4. 4. 2004
Autor:

FSANZ zveřejnil novou zprávu o nepovolených antimikrobiálních reziduích v importovaném medu a garnátech jako reakci na nepravdivé informace v mediích uvádějících, že tyto potraviny obsahují nebezpečné nitrofurany.

Úřad pro potravinové standardy Austrálie a Nového Zélandu (FSANZ) zveřejnil novou, upřesňující informaci o nepovolených antimikrobiálních reziduích v importovaném medu a garnátech jako reakci na nepravdivé zprávy v mediích, které uvedly, že tyto potraviny obsahují nebezpečné nitrofurany. FSANZ zdůrazňuje, že vzorky importovaného medu a garnátů byly pečlivě posuzovány z hlediska bezpečnosti a bylo zjištěno, že výrobky, které jsou na pultech v australských maloobchodních prodejnách jsou zcela bezpečné. Zjištěná hladina  nitrofuranů v medu a garnátech byla tak nízká, že by bylo bezpečné zkonzumování 400 000krát vyššího množství než bylo zjištěno. Více informací na adrese
http://www.foodsafetytoday.com