Bezpečnost potravin

Nová publikace „Výživa a zdraví“

Vydáno: 14. 11. 2012
Autor:

Informační centrum bezpečnosti potravin vydalo publikaci o zdravé výživě a životním stylu.

Informační centrum bezpečnosti potravin Ministerstva zemědělství vydalo publikaci  Výživa a zdraví, která je věnovaná zdravé výživě. Publikaci napsaly autorky  z 3. lékařské fakulty Univerzity Karlovy v Praze paní Mgr. Dana Hrnčírová PhD. a  MUDr. Jolana Rambousková CSc.. Publikace je určená především spotřebitelům a současně bude využívaná na přednáškách, které organizuje Informační centrum bezpečnosti potravin pro spotřebitele.  Kniha volně vychází z tématu výukového programu „Výživa ve výchově ke zdraví“, který slouží pro výuku zdravé výživy na druhém stupni základních škol. Publikace  je rozdělena  na šest základních témat.  Samotná témata se zaměřují na problematiku:  živin a vody, výživy a nemocí, potravin, nákaz z potravy a jejich prevence, bezpečnosti a  značení potravin.

Publikace Výživa a zdraví“ (pdf, 2180 kB)

Informační centrum bezpečnosti potravin  rovněž  (zdarma)  publikaci v omezeném počtu  zasílá,  stačí  ji objednat na e-mailové adrese olaf.deutsch@mze.cz. Zájemci si mohou publikaci také osobně vyzvednout na Ministerstvu zemědělství (kontakt: Olaf Deutsch, tel.: 607 886 278).