Bezpečnost potravin

Nová publikace “Katarální horečka ovcí. Bluetongue”

Vydáno: 25. 9. 2008
Autor:

Byla vydána v září 2008 v rámci realizace projektu ICBP.

Ministerstvo zemědělství vydalo další z příruček věnovaných aktuálním tématům souvisejícím s bezpečností potravin.
V rámci spolupráce Státní veterinární správy ČR a Veterinární a farmaceutické univerzity Brno vznikla publikace “Katarální horečka ovcí. Bluetongue” kolektivu autorů (viz příloha). O katarální horečce ovcí se zde hovoří jako o nové “hrozbě”, kterou lze vymýtit pomocí nouzové vakcinace skotu, ovcí a koz. Mimořádná veterinární opatření ze dne 14.8.2008 tuto nouzovou vakcinaci nařídila.
Katarální horečka ovcí je nemoc zvířat, která neohrožuje člověka, vede však ke značným ekonomickým ztrátám u chovatelů.
 
Příloha: Zendulková, D.–Duben, J.–Semerád, Z.–Šatrán, P.: Katarální horečka ovcí. Bluetongue (pdf, 347 kB, 20 stran)
 
Zdroj: ICBP
 
Pozn.: Publikaci distribuuje SVS ČR.