Nová publikace EFSA
Zaměřuje se na posouzení rizika ze zvířat určených k produkci potravin. Vydáno v říjnu 2006.
V říjnu 2006 vydal Evropský úřad pro bezpečnost potravin (EFSA) novou publikaci pod názvem “Food Producing Animals” (ISBN: 92-9199-030-2). Jde o souhrnnou zprávu ze 4. vědeckého kolokvia EFSA, které se zaměřovalo na zásady posuzování rizika ze zvířat určených k produkci potravin. Uvedené kolokvium se uskutečnilo ve dnech 1.–2. prosince 2005 v Parmě (Itálie).
Diskuse na kolokviu probíhala ve čtyřech pracovních skupinách:
1.+2. Posuzování rizika z hlediska šíření endemických infekcí a onemocnění zvířat.
3. Posuzování rizika z importu živočišných patogenů.
4. Posuzování rizika z welfaru zvířat.
Součástí publikace jsou přílohy:
P1: Program 4. kolokvia EFSA.
P2: Účastníci kolokvia.
P3: Prezentace na kolokviu.
P4: Slidy z diskusních skupin.
Úplný text publikace je k dispozici v příloze.
Příloha: Food Producing Animals (pdf, 6,29 MB)