Bezpečnost potravin

Nedeklarované mléčné proteiny ve značkové hořké čokoládě

Vydáno: 5. 2. 2004
Autor:

Kanadský Úřad pro kontrolu potravin varuje spotřebitele s alergií na mléčný protein před konzumací hořké 70% organické čokolády značky Kaoka, dovážené z Francie.

Kanadský Úřad pro kontrolu potravin (CFIA) a společnost Aux mille et une saisons Inc.  varují spotřebitele s alergií na mléčné proteiny před konzumací značkové hořké 70% organické čokolády Kaoka. Tato čokoláda může obsahovat mléčné proteiny, které  nejsou deklarovány na etiketě. Inkriminovaná čokoláda dovážená z Francie, se prodává ve 100g balení a je opatřena kódem UPC 3 477730 001 206. Varování se vztahuje pouze na výrobky označené kódem „spotřebujte do“ (Best Before End) 06.05.3157C. Dovozce, společnost Aux mille et une saisons Inc., Scotstown, Quebec již začala tyto výrobky, které byly distribuovány především v Quebecu, stahovat z prodeje. Konzumace této čokolády může vyvolat u osob s alergií na mléčný protein vážné, život ohrožující reakce. Prozatím nebylo v souvislosti s konzumací této čokolády hlášeno žádné onemocnění. CFIA monitoruje účinnost přijatých opatření. Více informací na adrese CFIA, tel. 1-800-442-2342, od 8.00 do 16.00 hodin.
http://www.inspection.gc.ca
Příloha : Čokoláda Kaoka