Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA

Přidat článek Nanotechnologie v potravinovém řetězci: příležitosti a rizika do kategorie

Nanotechnologie > Vlivy na zdraví - Archiv> Nanotechnologie> Vlivy na zdraví - Archiv
Akce zahraniční > Akce - Archiv> Akce zahraniční> Akce - Archiv

Nanotechnologie v potravinovém řetězci: příležitosti a rizika

Vydáno: 7.4.2011
Tisk článku
Autor: Ing. Alexandra Kvasničková
Sborník a prezentace z mezinárodní konference. Brusel, 24.11.2010.
V rámci belgického předsednictví Evropské radě organizoval vědecký výbor belgického Federálního úřadu pro bezpečnost potravinového řetězce (FASFC) ve spolupráci s Evropskou komisí a Evropským úřadem pro bezpečnost potravin (EFSA) mezinárodní konferenci pod názvem “Nanotechnologies in the Food Chain: Opportunities & Risks”. Akce se konala v Bruselu (Belgie) dne 24.11.2010.

Konference se zaměřovala na tato témata: definice nanotechnologie, aplikace nanotechnologie v potravinovém řetězci, toxikologické hledisko nanotechnologie, posuzování rizika nanotechnologie, postoje spotřebitelů k nanotechnologii, regulace nanotechnologie.
K dispozici je sborník abstraktů a posterů z této konference i jednotlivé prezentace, které na konferenci zazněly.

Proceedings (pdf, 1 MB, 146 stran)
Introduction to Nanotechnologies and Nanomaterials (pdf)
Food Applications of Nanotechnologies: An Overview of Potential Benefits and Risks (pdf)
Nanotechnology in food diagnostics (pdf)
Nanotechnology – A Challenge for the Food and Drink Manufacturing Industry (pdf)
Toxicodynamic aspects of nanoparticles in food: interactions with the intestinal barrier (pdf)
In vitro nanotoxicology: an interdisciplinary approach (pdf)
Nanotechnology in the Food Chain (pdf)
The potential risks arising from Nanoscience and Nanotechnologies on Food and Feed Safety (pdf)
Regulatory Aspects applicable to Nanomaterials in Food (pdf)

Zdroj: FASFC

 

Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2018