Nanotechnologie v potravinovém řetězci: příležitosti a rizika
Sborník a prezentace z mezinárodní konference. Brusel, 24.11.2010.
Konference se zaměřovala na tato témata: definice nanotechnologie, aplikace nanotechnologie v potravinovém řetězci, toxikologické hledisko nanotechnologie, posuzování rizika nanotechnologie, postoje spotřebitelů k nanotechnologii, regulace nanotechnologie.
– Proceedings (pdf, 1 MB, 146 stran)
– Introduction to Nanotechnologies and Nanomaterials (pdf)
– Food Applications of Nanotechnologies: An Overview of Potential Benefits and Risks (pdf)
– Nanotechnology in food diagnostics (pdf)
– Nanotechnology – A Challenge for the Food and Drink Manufacturing Industry (pdf)
– Toxicodynamic aspects of nanoparticles in food: interactions with the intestinal barrier (pdf)
– In vitro nanotoxicology: an interdisciplinary approach (pdf)
– Nanotechnology in the Food Chain (pdf)
– The potential risks arising from Nanoscience and Nanotechnologies on Food and Feed Safety (pdf)
– Regulatory Aspects applicable to Nanomaterials in Food (pdf)
Zdroj: FASFC