Bezpečnost potravin

Nanotechnologie v potravinářské vědě a technologii

Vydáno: 10. 6. 2009
Autor:

Mezinárodní konference, která se uskutečnila v rámci “IFT 09” dne 6.6.2009 v Anaheimu (USA).

Institut potravinářských technologů (IFT) v USA organizuje každoročně zasedání a potravinářskou výstavu. V roce 2009 se akce uskutečnila v Anaheimu ve dnech 6.–9.6.2009 a to pod názvem “IFT 09: The Best of Food Thinking” (To nejlepší z úvah o potravinách). Součástí této akce byla i mezinárodní konference IFT zaměřená na využití nanovědy a technologie při výrobě potravin: od laboratoře po stůl (“Nanoscale Science and Technology of Food – From the Lab to the Table”). Cílem konference, která se konala 6.6.2009, bylo:
 
1. Diskutovat o současném a budoucím vývoji potravinářské nanovědy a technologie.
2. Posoudit potenciální dopady nanovědy a technologie na životní prostředí, zdraví a bezpečnost a posoudit aktuálnost regulačních opatření.
3. Vyhodnotit úspěšné komerční aplikace výrobků nového typu na bázi nanovědy a technologie.
 
 
Zdroj: IFT