Bezpečnost potravin

Management potravinových alergenů ve veřejném stravování

Vydáno: 10. 9. 2008
Autor:

Příručka pro management a vedení restaurací.

FAAN (Food Allergy & Anaphylaxis Network) publikoval 58stránkovou publikaci – příručku zaměřenou na problematiku potravinových alergenů v sektoru veřejného stravování (viz příloha).
FAAN je nezisková organizace založená v USA, která se zaměřuje na poskytování informací a na vzdělávání veřejnosti v problematice potravinových alergenů.
Informace v příručce jsou uspořádány tak, že umožňují jejich využití podle potřeb různých provozů.
Informace jsou určeny pro managery a vedoucí restaurací a jejich cílem je podat návod, jak v podnicích veřejného stravování postupovat v případě hostů s potravinovou alergií tak, aby pokrmy a nápoje byly pro ně bezpečné.
 
Příloha: Welcoming Guests With Food Allergies (pdf, 1,11 MB, 58 stran)