Bezpečnost potravin

Listeria monocytogenes – příručka

Vydáno: 27. 5. 2009
Autor:

Publikace vydaná v roce 2008 je prvním obsáhlým souhrnem poznatků o tomto patogenu.

 CRC Press vydalo v roce 2008 obsáhlou monografii “Handbook of Listeria monocytogens” (ISBN: 1420051407). Kolektiv autorů pod vedením Dongyou Liu (Ed.) soustředil v uvedené příručce nejnovější poznatky týkající se tohoto patogenu.
 
Publikace je rozdělena do čtyř kapitol:

1. Biologie a patogenita

2. Identifikace a detekce
3. Genomika a proteomika
4. Imunita a vakcíny
 
Publikace je nepostradatelným zdrojem informací pro ty, kteří se zabývají nejrůznějšími aspekty životního cyklu L. monocytogenes v rámci boje proti tomuto patogenu.
 
Zdroj: International Journal of Food Microbiology 127, 2008, č. 1–2, s. 190 (Uvedený časopis je ve fondu ZPK)