Bezpečnost potravin

Leták SZÚ: Grilování/Barbecue

Vydáno: 3. 7. 2020
Autor: SZÚ

Rady a doporučení pro zdravé grilování

Obsah letáku:

Co je na grilování pozitivního?
– Dobrá nálada
– Kombinace masa, zeleniny a ovoce
– Méně přidaného tuku

Mají grilované potraviny také nějaká negativa?
– 1. Tvorba nežádoucích látek
      Heterocyklické aminy
      Polycyklické aromatické uhlovodíky
      Nitrosaminy   
– 2. Onemocnění z potravin bakteriálního původu

Jak správně grilovat?
– Vhodný gril
– Vhodné dřevěné uhlí
– Vhodné maso, zelenina a ovoce
– Vhodný způsob grilování

Naše tipy pro bezpečné grilování
Závěr 

 

 

Zdroj: SZÚ