Konzervárensko – potravinářské dny 2004
XII. Mezinárodní konference Konzervárensko - potravinářské dny 2004 se koná 22. - 23. 11. 2004 v Brně v hotelu Holiday Inn.
Letošní konference je zaměřena na povinnosti výrobců z hlediska legislativy v období po přistoupení nových zemí k EU, na nové i tradiční technologie a techniky, na problémy správné výrobní a hygienické praxe a zkušenosti kontrolních orgánů i výrobců s již uplatňovanými legislativními požadavky, na problematikuvýživy a potravin.
Konferenci pořádají VŠCHT Praha, LIKO Bratislava a.s., SYMMA spol. s r.o. Brno ve spolupráci s Potravinářskou komorou ČR
Program konference:
Pondělí 22.10.2004
- Podpora potravinářských subjektů při zavádění systému kontroly a zvyšování jakosti potravin (Ing. Miroslav Koberna, CSc., Potravinářská komora ČR)
- Ekonomický prostor EU (Doc. Ing. Martin Mandel, VŠE)
- Informace o trhu zpracované zeleniny (Silvie Karlíková, GfK Praha, s.r.o.)
- Výživová doporučení (Doc. Ing. Jana Dostálová, CSc., VŠCHT Praha)
- Priority potravinárskeho výskumu v SR po vstupe do EÚ (Doc. Ing. Peter Šimko, DrSc., Výskumný ústav potravinársky Bratislava)
- Prezentace aktivit Ústavu konzervace potravin a technologie masa (Doc. Ing. Michal Voldřich, CSc., VŠCHT Praha)
- Prezentace aktivit VÚP Praha (Ing. Slavomíra Vavreinová, CSc.)
- Informační služby ÚZPI (PhDr. Jan Rydlo)
- Činnost a současný stav práce ZS KOLI (Ing. Pavel Popelka)
Úterý 23. 11. 2004
- Stav legislativy a možná prognóza výroby a zpracování zeleniny v ČR (Ing. Eva Přibylová, MZe ČR)
- Představení firmy EFSIS ČR a jí prováděných certifikací v oblasti potravinářské výroby (Ing. Radim Valný)
- WILLETT – označovací systémy (Miloslav Janovský, JaGa spol. s r.o.)
- Problematika jakosti zeleniny pro zpracování (Prof. Ing. Karel Kopec, DrSc.)
- Systémy jakosti (Doc. Ing. Michal Voldřich, CSc., VŠCHT Praha)
- Vysledovatelnost (Ing. Naděžda Cahlíková, VŠCHT Praha)
- Evropská legislativa a systém značení výrobků (Ing. Jan Pivoňka, VŠCHT Praha)
- Označovanie potravín – chyby a nedostatky v praxi (MVDr. Pavol Cserei, Regionálna veterinárna a potravinová správa Dolný Kubín)
- Účinek nízkokyslíkaté atmosféry na jakost jádrového a peckového ovoce (Prof. Ing. Jan Goliáš, CSc.)
- COMBO – nová alternativa přepravy, manipulace a skladování tekutin (Ing. Roman Galuszka, Arca Systems, s.r.o.)
- Využitie termoanalytických metód pri štúdiu tepelných procesov (Ing. Igor Mráz, PhD., LIKO Bratislava, a.s., Prof. Ing. Peter Šimon, DrSc. – Fakulta chemickej a potravinárskej technológie STU v Bratislave)
- Obalový zákon v praxi (Ing. Benedikt Klaudis, obalová asociace SYBA)
- Hodnotenie termosterilizácie v systéme HACCP (Ing. Igor Mráz, PhD., LIKO Bratislava a.s.)
- Současné trendy balení (Doc. Ing. Jaroslav Dobiáš, CSc., VŠCHT Praha)
- Kazicí mikroflóra kyselých potravin (Ing. Iveta Fabíková, VŠCHT Praha)
- Pasterace nekyselých potravin (Dr. Ing. Miroslav Čeřovský, VŠCHT Praha)
- Metody stanovení termoinaktivačních parametrů mikroflóry (Ing. Petra Klodnerová, VŠCHT) Praha
V rámci doprovodné výstavy se představí následující firmy
- Arca Systems, spol. s r.o. Ostrava
- BARENTZ s.r.o., Klatovy
- BONUS HK s.r.o., Hradec Králové
- JaGa spol. s r.o., Praha
- SKA – TEC, Bratislava
- Veletrhy Brno, a.s.
- VETROPACK MORAVIA GLASS, a.s., Kyjov
- a další
Kontakt:
SYMMA spol. s r.o.
CZ – 661 43 BRNO
P.O. BOX 643
Kounicova 13
Tel., fax: +420 541 213 800; +420 549 123 256
E-mail: symma@mbox.vol.cz; symma@quick.cz
http://www.symma.cz