Bezpečnost potravin

Kongres o bezpečnosti plodů moře

Vydáno: 1. 8. 2005
Autor:

6th World Congress on Seafood Safety, Quality and Trade se koná 14.–16. září 2005 v Sydney.

Ve dnech 14.–16. září 2005 se v Sydney koná 6. světový kongres o bezpečnosti a kvalitě mořských produktů a obchodování s nimi (6th World Congress on Seafood Safety, Quality and Trade), který navazuje na národní australský seminář  Seafood Directions konaný 12. až 14. září. Světový kongres je pořádán pod záštitou Mezinárodní asociace inspektorů ryb Australskou inspekcí pro mořské produkty a Novozélandskou radou průmyslu mořských produktů.

Mořské produkty patří k nejvíce obchodovaným potravinám. Očekává se účast producentů i obchodníků, odborníků z oblasti výzkumu a vývoje technologií a kvality, odborníků na legislativu, manažerů a obchodních prostředníků.

Pro zajištění bezpečnosti a udržitelného hospodaření s mořskými produkty se očekávají diskuse se zaměřením na:   

– zahrnutí hlediska zdravotní prospěšnosti z mořských produktů do hodnocení rizik,

– uvedení legislativních požadavků do souladu s životaschopným obchodováním,

– zavedení a ověření souladu s bezpečnostními potravinovými standardy,

– požadavky na vysledovatelnost a bezpečnost v bioprostoru.

 

Další informace na www.iafi.net/congress

 

Food Australia, 57, 2005, č. 7,. s. 292-293