Bezpečnost potravin

Konference o zdravotní nezávadnosti potravin v Irsku

Vydáno: 18. 12. 2003
Autor:

Součástí vědeckého programu v rámci předsednictví Irska bude uspořádání významné konference o zdravotní nezávadnosti potravin, která se bude konat 17.-18. 6. 2004 v Dublinu.

Hlavní moto konference „Myslíme na budoucnost – zabezpečení zdravotně nezávadných  a nutričně hodnotných  potravin pro spotřebitele v rámci potravního řetězce “  nastiňuje její hlavní tématické okruhy zahrnující problematiku moderních technologií a obnovení důvěry spotřebitelů v jakost a zdravotní nezávadnost potravin.   
Konference se zúčastní Evropský komisař pro ochranu zdraví a spotřebitelů David Byrne a generální ředitel pro výzkum při Evropské komisi Achilleas Mitsos a řada předních odborníků. Na konferenci vystoupí také výkonný ředitel Evropského úřadu pro potraviny (EFSA) Geoffrey Roger s příspěvkem na téma:  “ Jak vnímají spotřebitelé integrovanou politiku zabezpečení zdravotní nezávadnosti potravin a harmonizaci opatření ke snížení rizik“  Organizátoři konference doufají, že zajímavý program osloví odbornou komunity z celého potravinářského průmyslu včetně vědců, manažerů, výrobců a zástupců spotřebitelské veřejnosti. Konference bude rozdělena do pěti odborných sekcí
1. Budoucnost potravinového řetězce a genomová revoluce
2. Zdravotní nezávadnost potravin a potravinový řetězec
3. Nutričně  hodnotný potravinový řetězec pro spotřebitele
4. Klíčové inovační technologie v rámci celého potravinového řetězce
5. Politika, věda a spotřebitelé – otevřené fórum.  
Více informací je k dispozici na domovské stránce konference
http://www.foodchain2004.com/