Konference Food technology, food quality: Nové trendy v úchově potravin
Konference se bude konat 22. 2. 2022
Zveme Vás na konferenci
„Food technology, food quality“,
zaměřenou na téma Nové trendy v úchově potravin.
Konference se koná dne 22. února 2022
na adrese Vídeňská 1083, 142 20, Praha 4.
Konference Food technology, food quality navazuje na tradici Konzervárensko-potravinářských dnů, na jejichž odborném zajištění se Ústav konzervace potravin, VŠCHT Praha pravidelně podílel. Původní obsah věnovaný zejména problematice úchovy potravin jsme obohatili i o témata kvality potravin v širším kontextu.
Vývoj nových technologií a produktů je pro potravinářský průmysl otázkou konkurenceschopnosti a role výzkumných týmů je v této oblasti nezanedbatelná. Proto je konference určena nejen vědeckým pracovníkům, ale i pracovníkům potravinářského průmyslu, odborným zaměstnancům státní správy a dalším zájemcům o danou problematiku. Věříme, že společná konference vytvoří příležitost nejen pro rozšíření povědomí o aktuálních tématech potravinářského výzkumu, ale pomůže i posílit spolupráci mezi výzkumnou a aplikační sférou.
Konference se koná pod záštitou ministra zemědělství ČR a Potravinářské komory ČR.
Program
Strategie bezpečnosti potravin a výživy Ing. Jitka Götzová, Ministerstvo zemědělství ČR |
Nové strategie Evropské unie Ing. Miroslav Koberna, CSc., Potravinářská komora ČR |
Nové trendy v technologii potravin doc. Ing. Rudolf Ševčík, Ph.D., VŠCHT Praha |
Moderné trendy odstraňovania nežiadúcich látok z potravín prof. Ing. Peter Šimko, DrSc., STU Bratislava |
Gastroodpady – nadměrné plýtvání potravinami Ing. Katarína Kajánková, Ph.D., SUEZ CZ, a.s. |
Personalizované obaly a jejich design Martin Bělík, DataLine Technology |
Jaké obaly plní funkci ochranné bariéry před pronikáním skladištních škůdců do potravin? Ing. Radek Aulický, Ph.D. a Ing. Václav Stejskal, Ph.D., VÚRV |
Maso ze zkumavky doc. MVDr. Josef Kameník, CSc., VETUNI Brno |
Alternativy mléka, budoucnost nebo problém? doc. Ing. Šárka Horáčková, CSc., VŠCHT Praha |
Uhlíková stopa potravin v kontextu jejich výživové hodnoty Ing. Jan Pivoňka, Ph.D., VŠCHT Praha |
Během přestávek mezi jednotlivými bloky budou prezentovány posterové příspěvky.
V případě nemožnosti konání akce z důvodu aktuální situace související s šířením nemoci Covid-19 a příslušných opatřeních bude akce přesunuta na vhodnější termín, případně se uskuteční v on-line prostředí. V případě konání akce on-line bude účastníkům vrácena část konferenčního poplatku.
Aktivní účast
Máte zájem na konferenci prezentovat Vaši práci? Podívejte se na informace o aktivní účasti.
Pro firmy
Chcete se stát partnerem konference? Podívejte se na informace pro firmy.
Vědecký a organizační výbor
Předsedou vědeckého výboru je prof. Ing. František Kvasnička, CSc. z VŠCHT Praha. Členové vědeckého výboru budou posuzovat zaslané příspěvky.
Kudy k nám
Konference se koná v budově Ústavu molekulární genetiky AV ČR, Vídeňská 1083, Praha 4.
- Více informací naleznete zde: Food technology, food quality – Ústav konzervace potravin (vscht.cz)
Zdroj: VŠCHT