Konference: Food Safety Risk Communication
Konferenci na téma bezpečnosti potravin z hlediska komunikace o riziku pořádá Národní centrum pro potraviny (The National Food Centre) v Dublinu v Irsku v rámci budování Databáze evropské informační sítě pro analýzu mikrobiálních rizik na internetu - EU-RAIN. Konference se koná ve dnech 19. -20. 5. 2005 v Goteburgu ve Švédsku.
Konference se zabývá problematikou strategie komunikace o riziku, která je zaměřená na spotřebitele a výrobce potravin.
Konference si klade za cíl:
Jednání je rozděleno do sedmi sekcí:
19. 5. 2005
Sekce 1 a 2
Bezpečnost potravin –vnímání rizika
Sekce 3
Důvěra spotřebitelů a reakce spotřebitelů na výskyt krizových situací v souvislosti s bezpečností potravin
Sekce 4
Diskuse
20.5.2005
Sekce 5
Vědomosti spotřebitelů a vzdělávání spotřebitelské veřejnosti
Sekce 6
Komunikace o riziku v prostředí provozoven průmyslu zpracování potravin
Sekce 7
Perspektivy komunikace o riziku
Konference je určena pro psychology, odborníky z oblasti vzdělávání, agentury pro podporu zdraví, vědce, zdravotníky, pracovníky kontrolních orgánů, výrobce, zpracovatele, prodejce a distributory potravin, spotřebitele a další zájemce o uvedenou problematiku.
Konference se koná v rámci projektu budování Evropské databáze mikrobiálních rizik EU-RAIN. Informace o projektu E-RAIN a o konferencích, které se v rámci projektu již konaly, byly publikovány již publikovány na portálu www.bezpecnostpotravin.cz. V případě zájmu o příslušné informace, je nutné do okna pro vyhledávání napsat výraz EU-RAIN.
Koordinátorem projektu je Dr. D.J. Bolton z Národního centra pro potraviny – Teagasc (The National Food Centre) v Ashtownu v Irsku administrátorkou projektu je Dr. B. Mausell z téhož ústavu.
Kontakt
Dr. Bláithín Maunsell (Administrator) Teagasc – The National Food Centre, Ashtown, Dublin 15, Ireland. Email: bmaunsell@nfc.teagasc.ie Tel: 353 1 805 9514 Fax: 353 1 805 9550 http://www.eu-rauin.com (mch)