Bezpečnost potravin

Konference Bezpečnost potravin od farmy po vidličku

Vydáno: 13. 5. 2004
Autor:

Ve dnech 12.-14. 5. 2004 se v Athénách koná konference Bezpečnost potravin od ”farmy po vidličku”, která je organizována v rámci projektu budování Informační sítě pro analýzu rizika v rámci EU.

Konference „Farm to Fork Food Safety – A Call for Common Sense“ má sloužit jako fórum pro farmáře, vedoucí pracovníky provozoven zpracování masa, obchodníky a další odborníky, které oslovuje problematika bezpečnosti potravin v rámci celého potravinového řetězce. Očekává se živá výměna názorů,  předávání zkušeností při budování systémů zajišťování bezpečnosti potravin, které jsou uživatelsky přístupné, efektivní a ekonomicky dostupné i pro menší a středně velké firmy. Konference je rozdělena do následujících sekcí:

  • Systémy pro zajišťování bezpečnosti potravin na farmách
  • HACCP v nových členských státech EU (v rámci sekce vystoupí přednášející z ČR Ing. Steinhauser s příspěvkem o zavádění systémů HACCP v nových členských státech)
  • HACCP v masném a drůbežářském průmyslu
  • HACCP v masném průmyslu – budoucí vývoj z hlediska orgánů dozoru a regulace
  • Řízení bezpečnosti potravin v maloobchodu a v domácnostech
  • Budoucí trendy v oblasti zajišťování bezpečnosti potravin ”od farmy po vidličku”

Materiály z konference budou dostupné na domovských stránkách projektu EU-RAIN v sekci ”publications”.
Informace o projektu EU-RAIN v češtině jsou přístupné zde.