Irradiation for Food Safety and Quality
Irradiation for food safety and quality: proceedings of FAO/IAEA/WHO / edit. Paisan Loaharanu, Paul Thomas.- 1. vyd. International conference on ensuring the safety and quality of food through radiation processing. Antalya, Turkey, 19.10.2001 - 22.10.2001 vyd. Lancaster : Technomic publishing, 2001. - 216 s., ISBN 1-58716-081-1 Kniha je čtenářům Knihovny ÚZPI k dispozici pod signaturou D 90779
Nová publikace ve fondu Knihovny ÚZPI je dalším příspěvkem k řadě publikací, které se zabývají ozařováním potravin. Kniha představuje sborník přednášek z konference o zajišťování bezpečnosti a jakosti potravin s využitím technologie ozařování, kterou pořádalo společně několik organizací FAO/IAEA/WHO v r. 2001. V publikaci jsou diskutovány legislativní otázky využívání technologie ozařování potravin, její význam při prevenci onemocnění z potravin a související ekonomické otázky. Kniha je určena především odborníkům z potravinářského průmyslu a také zástupcům spotřebitelských organizací.
Více informací o publikaci lze získat zde.
Publikace byla zakoupena v rámci projektu Informačního centra bezpečnosti potravinÚstavu zemědělských a potravinářských informací v Praze.