Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA

Přidat článek Integrovaná ochrana při pěstování řepky olejky do kategorie

Aktuality > Aktuality
Odborné akce

Integrovaná ochrana při pěstování řepky olejky

Vydáno: 3.1.2019
Tisk článku
Autor: ÚKZÚZ
Odborný seminář se bude konat 5. 2. 2019 v Brně v Univerzitním kampusu Bohunice.

IOR 2019

ÚSTŘEDNÍ KONTROLNÍ A ZKUŠEBNÍ ÚSTAV ZEMĚDĚLSKÝ

Vás zve na odborný seminář

INTEGROVANÁ OCHRANA PŘI PĚSTOVÁNÍ ŘEPKY OLEJKY

5. 2. 2019 - BRNO
Univerzitní kampus Bohunice

Odborný seminář navazuje na cyklus přednášek o integrované ochraně rostlin věnovaných vybraným zemědělským komoditám. Cílem letošního semináře je představit specifika pěstební technologie řepky olejky. Jedná se o plodinu, která se „těší“ velké pozornosti odborníků i veřejnosti díky svému vysokému zastoupení na českých polích a tím i vyššími agrochemickými vstupy v průběhu sezóny. Plochy této plodiny se každoročně zvyšují díky její dobré obchodovatelnosti a relativně snadné technologii pěstování. Pouze třetina produkce je využívána pro potravinářskou výrobu, zbytek se uplatňuje při průmyslovém zpracování, při čemž polovina z toho je využita pro výrobu methylesteru (bionafta). Jaká úskalí si nese tato plodina z pohledu pěstitelské praxe a jaké změny ve škodlivosti zaznamenaly populace škůdců v posledních letech? Na semináři se dozvíte, jaké rezervy si nesou současné technologie pěstování a jak je možné řešit náhrady za vybrané přípravky na ochranu rostlin. Z dalších témat zazní příspěvky shrnující výstupy laboratoře ÚKZÚZ oddělení reziduálních analýz či státního monitoringu zaměřeného na škodlivé organismy řepky. Rezidua přípravků na ochranu rostlin budu rezonovat i v příspěvku zástupce VÚMOP. Na semináři se také dozvíte, jak se změní portfolio insekticidních přípravků do budoucna z pohledu ochrany včel a mnoho dalšího.


Akce je bez registračního poplatku. 

Prosíme o potvrzení Vaší účasti prostřednictvím emailu eventy@ukzuz.cz do 11. 1. 2019.
Těšíme se na viděnou!

 

Zdroj: ÚKZÚZ

 
Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2018