Inovace u tradičních potravin
Vydáno: 26. 4. 2007
Autor: pospisilova
Je k dispozici sborník přednášek z konference, která se uskutečnila v říjnu 2005 ve Valencii (Španělsko).
Ve dnech 25.–28. října 2005 se uskutečnil na Polytechnické univerzitě ve Valencii (Španělsko) kongres EFFoST (European Federation of Food Science and Technology) o inovacích u tradičních potravin, viz INTRADFOODS: Inovace u tradičních potravin.
Speciální vydání časopisu Food Chemistry 102, 2007, č. 2 je sborníkem vybraných plenárních přednášek.
Sborník prezentací z konference:
– DSC jako prostředek k posouzení fyziologického vývoje jablek chráněných jedlými potahy (DSC: differencial scanning calorimetry)
– Chemické a strukturální změny u lipidů během zrání Teruel šunky (Teruel: produkční oblast ve Španělsku)
– Vyhodnocení schopnosti dipeptidů vzniklých působením dipeptidylpeptidáz z prasečí svaloviny inhibovat ACE (ACE: enzym konvertující angiotenzin I)