Bezpečnost potravin

Hlášení v systému RASFF: 9. týden 2005

Vydáno: 16. 3. 2005
Autor:

Orientační přehled výrobků notifikovaných systémem RASFF v 9. týdnu 2005: 21. 2.–27. 2. 2005 (v češtině).

1) Výrobky, které představují riziko pro spotřebitele a které byly staženy nebo se stahují z prodeje v EU.

2) Informativní hlášení o výrobcích, které představují riziko pro spotřebitele, které se však na trh v EU nedostaly.

 

Ad 1) Výrobky stahované z prodeje v EU

 

Datum

Ohlásila

země

Důvod ohlášení

Země původu výrobku

21.2.2005

Norsko

Nepovolené barvivo Sudan 1 v omáčce na  barbecue

Velká Británie

21.2.2005

Rakousko

Kyselina kyanovodíková v hořkých meruňkových jádrech (z divoké kultivace, Pakistan-Hunza)

Pákistán přes Německo

21.2.2005

Nizozemí

Methidathion v kiwi

Řecko

23.2.2005

Německo

Nadměrný obsah jódu v sušených řasách

Korejská republika

23.2.2005

Švédsko

Salmonella ve zmrazených kuřecích filetách

Polsko

23.2.2005

Německo

Nepovolené barvivo Sudan 4 v palmovém oleji

Ghana

23.2.2005

Itálie

Salmonella ve zmrazeném hovězím mletém mase

Itálie

24.2.2005

Norsko

Listeria monocytogenes v chorizu

Španělsko přes Dánsko

24.2.2005

Belgie

Kousky kovu ve vaflích

Belgie

24.2.2005

Norsko

Salmonella Dublin ve zmrazené svíčkové pečeni

Nizozemí

24.2.2005

Finsko

Nadměrný obsah vitaminu D v sušené kojenecké výživě pro speciální lékařské účely

Finsko

24.2.2005

Norsko

Listeria monocytogenes a Salmonella kedougou v chorizu

Španělsko přes Dánsko

25.2.2005

Norsko

Listeria monocytogenes v uzeninách

Itálie přes Dánsko

25.2.2005

V. Británie

Nepovolené barvivo Sudan 1 v omáčce “rich & fruity” a v konzervovaném ovoci v nálevu

Velká Británie

25.2.2005

Litva

Salmonella newlands v chlazeném vepřovém jazyku

Nizozemí

26.2.2005

V. Británie

Nepovolené barvivo Sudan 1 ve worchestrové omáčce

Velká Británie

Ad 2)  Informativní hlášení o výrobcích [doc ; 31232 bytů]

Příloha : RASFF_2005_09 [pdf ; 238454 bytů]