Bezpečnost potravin

Hlášení v systému RASFF: 6. týden 2005

Vydáno: 13. 2. 2005
Autor:

Orientační přehled výrobků notifikovaných systémem RASFF ve 6. týdnu 2005: 31. 1.–6. 2. 2005 (v češtině).

1) Výrobky, které představují riziko pro spotřebitele a které byly staženy nebo se stahují z prodeje v EU.

2) Informativní hlášení o výrobcích, které představují riziko pro spotřebitele, které se však na trh v EU nedostaly.

 

Ad 1) Výrobky stahované z prodeje v EU

 

Datum

Ohlásila

země

Důvod ohlášení

Země původu výrobku

31.1.2005

Slovinsko

Organoleptické změny a exkrementy hmyzu v neloupaných mandlích

USA přes Německo

31.1.2005

Norsko

Listeria monocytogenes a Salmonella Rissen v uzeninách

Španělsko přes Dánsko

31.1.2005

Itálie

Salmonella typhimurium ve zmrazeném vepřovém mase

Španělsko

1.2.2005

Slovensko

Histamin v konzervovaných sardinkách v oleji (Sardinella gibbosa)

Thajsko přes Česko

2.2.2005

Irsko

Nadměrný obsah jodu v sušených mořských řasách

Korejská republika přes Německo

2.2.2005

Švédsko

Salmonella v salátu rukola

Itálie

2.2.2005

Německo

Nepovolené barvivo Sudan 1 v omáčce “Georgian”

Ruská federace

3.2.2005

Itálie

Listeria monocytogenes v uzeném lososu

Dánsko

3.2.2005

Švédsko

Salmonella v kuřecích prsech

Brazílie přes Dánsko

4.2.2005

Slovinsko

Migrace anilinu z kuchyňského náčiní

Čína přes V. Británii

4.2.2005

V. Británie

Leukomalachitová zeleň v sumci

Vietnam

4.2.2005

Itálie

Histamin ve filetách z čerstvého tuňáka

Indonésie přes Nizozemí

4.2.2005

V. Británie

Escherichia coli v tvrdém sýru

Itálie

4.2.2005

Itálie

Campylobacter jejuni ve zmrazených kuřecích stehnech

Belgie


Ad 2) Informativní hlášení o výrobcích [doc ; 36864 bytů]

Příloha : RASFF_06_2005 [pdf ; 212942 bytů]