Bezpečnost potravin

Hlášení v systému RASFF: 34. týden 2005

Vydáno: 23. 8. 2005
Autor:

Orientační přehled výrobků notifikovaných systémem RASFF v 34. týdnu 2005: 15.–21. 8. 2005 (v češtině).

1) Výrobky, které představují riziko pro spotřebitele a které byly staženy nebo se stahují z prodeje v EU.

2) Informativní hlášení o výrobcích, které představují riziko pro spotřebitele, které se však na trh v EU nedostaly.

 

Ad 1) Výrobky stahované z prodeje v EU (modrý text se týká krmiv)

Datum

Ohlásila

země

Důvod ohlášení

Země původu výrobku

16.8.2005

Itálie

Salmonella ve vepřovém masu

Španělsko

16.8.2005

Německo

Nepovolené barvivo Sudan 1 v kořenícím přípravku na grilování

Indie

16.8.2005

Německo

Aflatoxiny v čisté pistáciové pastě (pistacchio puro)

Itálie

16.8.2005

Itálie

Nadměrný obsah siřičitanů v předvařených garnátech (Penaeus vannamei)

Francie

16.8.2005

Nizozemí

Salmonella v moučce ze skopového masa a kostí

Austrálie

17.8.2005

Španělsko

Nedostatečné značení silice oregána

Španělsko

17.8.2005

Francie

Dioxiny v rybí moučce

Francie

17.8.2005

Itálie

Specifikovaný rizikový materiál (SRM) v chlazeném hovězím mase

Irsko

17.8.2005

Malta

Dusičnany v potravině na bázi dýně pro děti od 4 měsíců (“pumpkin fine from 4 months”)

Německo

18.8.2005

Portugalsko

Deltamethrin v rýži

Guyana

18.8.2005

Itálie

Salmonella bilu ve zmrazeném vepřovém mase

Španělsko

18.8.2005

Německo

3-monochlor-1,2-propandiol (3-MCPD) v sójové omáčce

Vietnam

18.8.2005

Německo

Nadměrný obsah E 200 – sorbová kyselina v kakaovém topingu

Itálie

19.8.2005

Německo

Enterotoxigenní Bacillus cereus v kakaovém prášku

Itálie

19.8.2005

Itálie

Salmonella spp. v čerstvém vepřovém mase (svalovině)

Německo

19.8.2005

Itálie

Salmonella v čerstvých krůtích prsech

Maďarsko

Ad 2) Informativní hlášení o výrobcích [doc ; 35840 bytů]

Příloha : RASFF week_34-2005 [pdf ; 217845 bytů]