Hlášení v systému RASFF: 34. týden 2005
Orientační přehled výrobků notifikovaných systémem RASFF v 34. týdnu 2005: 15.–21. 8. 2005 (v češtině).
1) Výrobky, které představují riziko pro spotřebitele a které byly staženy nebo se stahují z prodeje v EU.
2) Informativní hlášení o výrobcích, které představují riziko pro spotřebitele, které se však na trh v EU nedostaly.
Ad 1) Výrobky stahované z prodeje v EU (modrý text se týká krmiv)
Datum |
Ohlásila země |
Důvod ohlášení |
Země původu výrobku |
16.8.2005 |
Itálie |
Salmonella ve vepřovém masu |
Španělsko |
16.8.2005 |
Německo |
Nepovolené barvivo Sudan 1 v kořenícím přípravku na grilování |
Indie |
16.8.2005 |
Německo |
Aflatoxiny v čisté pistáciové pastě (pistacchio puro) |
Itálie |
16.8.2005 |
Itálie |
Nadměrný obsah siřičitanů v předvařených garnátech (Penaeus vannamei) |
Francie |
16.8.2005 |
Nizozemí |
Salmonella v moučce ze skopového masa a kostí |
Austrálie |
17.8.2005 |
Španělsko |
Nedostatečné značení silice oregána |
Španělsko |
17.8.2005 |
Francie |
Dioxiny v rybí moučce |
Francie |
17.8.2005 |
Itálie |
Specifikovaný rizikový materiál (SRM) v chlazeném hovězím mase |
Irsko |
17.8.2005 |
Malta |
Dusičnany v potravině na bázi dýně pro děti od 4 měsíců (“pumpkin fine from 4 months”) |
Německo |
18.8.2005 |
Portugalsko |
Deltamethrin v rýži |
Guyana |
18.8.2005 |
Itálie |
Salmonella bilu ve zmrazeném vepřovém mase |
Španělsko |
18.8.2005 |
Německo |
3-monochlor-1,2-propandiol (3-MCPD) v sójové omáčce |
Vietnam |
18.8.2005 |
Německo |
Nadměrný obsah E 200 – sorbová kyselina v kakaovém topingu |
Itálie |
19.8.2005 |
Německo |
Enterotoxigenní Bacillus cereus v kakaovém prášku |
Itálie |
19.8.2005 |
Itálie |
Salmonella spp. v čerstvém vepřovém mase (svalovině) |
Německo |
19.8.2005 |
Itálie |
Salmonella v čerstvých krůtích prsech |
Maďarsko |
Ad 2) Informativní hlášení o výrobcích [doc ; 35840 bytů]
Příloha : RASFF week_34-2005 [pdf ; 217845 bytů]