Hlášení v systému RASFF: 28. týden 2004
Orientační přehled výrobků notifikovaných systémem RASFF v 28. týdnu 2004: 5. 7.–11. 7. 2004 (v češtině).
1) Výrobky, které představují riziko pro spotřebitele a které byly staženy nebo se stahují z prodeje v EU.
2) Informativní hlášení o výrobcích, které představují riziko pro spotřebitele, které se však na trh v EU nedostaly.
Ad 1) Výrobky stahované z prodeje v EU (modrý text se týká krmiv)
Datum |
Ohlásila země |
Důvod ohlášení |
Země původu výrobku |
5.7.2004 |
Norsko/ESA |
Salmonela enterica ve zmrazeném vykostěném hovězím mase |
Namibie |
5.7.2004 |
Německo |
Vysoký obsah jódu v mořské řase |
Korejská republika |
5.7.2004 |
Finsko |
Salmonella enteritidis ve filetách z kuřecích prsou |
Thajsko |
6.7.2004 |
Německo |
Dioxiny v komplementárním krmivu |
Německo |
6.7.2004 |
Nizozemí |
Chloramfenicol v syrovátkovém koncentrátu |
Španělsko |
6.7.2004 |
Finsko |
Neoznačené ozáření směsi koření |
Německo |
6.7.2004 |
V. Británie |
Salmonella Ohio v mletém zázvoru |
Indie |
7.7.2004 |
Itálie |
Parazité – Anisakis v čerstvé makrele (Scomber scombrus) |
Dánsko |
7.7.2004 |
Nizozemí |
Barvivo Sudan 4 v červenohnědé směsi koření |
Německo |
7.7.2004 |
Německo |
Barvivo Sudan 1 v mleté pálivé paprice |
Turecko |
7.7.2004 |
Německo |
Specifikovaný rizikový materiál (SRM) ve steaku (T-bone steak) |
Dánsko |
7.7.2004 |
Dánsko |
Salmonella Hvittingfoss v chilli koření |
Španělsko |
7.7.2004 |
Itálie |
Listeria monocytogenes v uzeném lososu |
Dánsko |
8.7.2004 |
Itálie |
Histamin v čerstvém tuňáku |
Indonésie |
8.7.2004 |
Dánsko |
Salmonella typhimurium DT 104 ve svíčkové pečeni |
Maďarsko |
8.7.2004 |
Dánsko |
Aflatoxiny v pistáciích ve skořápce |
USA |
8.7.2004 |
Itálie |
Siřičitany v tepelně opracovaných chlazených garnátech |
Francie |
9.7.2004 |
Švédsko |
Vaječný protein ve filetách z kuřecího masa |
Velká Británie |
9.7.2004 |
Itálie |
Histamin v čerstvém tuňáku |
Indonésie |
9.7.2004 |
Dánsko |
Histamin v makrelovitých rybách (Lepidocybium flavobrunneum) |
Ekvádor |
Ad 2) Informativní hlášení o výrobcích (modrý text se týká krmiv)
http://europa.eu.int/comm/food/food/rapidalert/reports/week28-2004_en.pdf