Bezpečnost potravin

Hlášení v systému RASFF: 28. týden 2004

Vydáno: 18. 7. 2004
Autor:

Orientační přehled výrobků notifikovaných systémem RASFF v 28. týdnu 2004: 5. 7.–11. 7. 2004 (v češtině).

1) Výrobky, které představují riziko pro spotřebitele a které byly staženy nebo se stahují z prodeje v EU.
2) Informativní hlášení o výrobcích, které představují riziko pro spotřebitele, které se však na trh v EU nedostaly.

Ad 1) Výrobky stahované z prodeje v EU (modrý text se týká krmiv)

Datum

Ohlásila

země

Důvod ohlášení

Země původu výrobku

5.7.2004

Norsko/ESA

Salmonela enterica ve zmrazeném vykostěném hovězím mase

Namibie

5.7.2004

Německo

Vysoký obsah jódu v mořské řase

Korejská republika

5.7.2004

Finsko

Salmonella enteritidis ve filetách z kuřecích prsou

Thajsko

6.7.2004

Německo

Dioxiny v komplementárním krmivu

Německo

6.7.2004

Nizozemí

Chloramfenicol v syrovátkovém koncentrátu

Španělsko

6.7.2004

Finsko

Neoznačené ozáření směsi koření

Německo

6.7.2004

V. Británie

Salmonella Ohio v mletém zázvoru

Indie

7.7.2004

Itálie

Parazité – Anisakis v čerstvé makrele (Scomber scombrus)

Dánsko

7.7.2004

Nizozemí

Barvivo Sudan 4 v červenohnědé směsi koření

Německo

7.7.2004

Německo

Barvivo Sudan 1 v mleté pálivé paprice

Turecko

7.7.2004

Německo

Specifikovaný rizikový materiál (SRM) ve steaku (T-bone steak)

Dánsko

7.7.2004

Dánsko

Salmonella Hvittingfoss v chilli koření

Španělsko

7.7.2004

Itálie

Listeria monocytogenes v uzeném lososu

Dánsko

8.7.2004

Itálie

Histamin v čerstvém tuňáku

Indonésie

8.7.2004

Dánsko

Salmonella typhimurium DT 104 ve svíčkové pečeni

Maďarsko

8.7.2004

Dánsko

Aflatoxiny v pistáciích ve skořápce

USA

8.7.2004

Itálie

Siřičitany v tepelně opracovaných chlazených garnátech

Francie

9.7.2004

Švédsko

Vaječný protein ve filetách z kuřecího masa

Velká Británie

9.7.2004

Itálie

Histamin v čerstvém tuňáku

Indonésie

9.7.2004

Dánsko

Histamin v makrelovitých rybách (Lepidocybium flavobrunneum)

Ekvádor

Ad 2) Informativní hlášení o výrobcích (modrý text se týká krmiv)

http://europa.eu.int/comm/food/food/rapidalert/reports/week28-2004_en.pdf