Hlášení v systému RASFF: 19. týden 2004
Orientační přehled výrobků notifikovaných systémem RASFF v 19. týdnu 2004: 3. 5.–9. 5. 2004 (v češtině).
1) Výrobky, které představují riziko pro spotřebitele a které byly staženy nebo se stahují z prodeje v EU.
2) Informativní hlášení o výrobcích, které představují riziko pro spotřebitele, které se však na trh v EU nedostaly.
Ad 1) Výrobky stahované z prodeje v EU
Datum |
Ohlásila země |
Důvod ohlášení |
Země původu výrobku |
3.5.2004 |
Belgie |
Chloramfenicol ve zmrazených (syrových i tepelně opracovaných) garnátech |
Malajsie |
3.5.2004 |
Itálie |
Listeria monocytogenes v uzeném lososu |
Dánsko |
4.5.2004 |
Itálie |
Salmonella typhimurium ve zmrazeném vepřovém mase |
Španělsko |
4.5.2004 |
Itálie |
Barvivo Sudan 1 v mleté chilli paprice |
Itálie |
4.5.2004 |
Belgie |
Ropné uhlovodíky v balené vodě |
Francie |
5.5.2004 |
Německo |
Chloramfenicol v sušené sladké syrovátce |
Francie |
6.5.2004 |
Itálie |
Ochratoxin A v kakaovém prášku |
Španělsko |
6.5.2004 |
Rakousko |
Salmonella v mletém černém pepři |
Německo |
6.5.2004 |
Česko |
Aflatoxiny v pistáciích ve skořápce |
Irán |
7.5.2004 |
Norsko/ESA |
Salmonella typhimurium ve zmrazených kachních prsech |
Francie |
7.5.2004 |
Itálie |
Nadměrný obsah dusičnanu sodného v “extra salámu” s pepřem |
Španělsko |
7.5.2004 |
Belgie |
Nitrofuran (metabolit) – nitrofurazon (SEM) ve zmrazených garnátech (Macrobrachium rosenbergii) |
Indie |
7.5.2004 |
Itálie |
Listeria monocytogenes ve zmrazeném vakuově baleném uzeném lososu |
Německo |
7.5.2004 |
Norsko/ESA |
Salmonella Monophasis u hrdličky |
Francie |
7.5.2004 |
Norsko/ESA |
Salmonella typhimurium u křepelky |
Francie |
7.5.2004 |
Rakousko |
Salmonella Weltevreden v mletém bílém pepři |
Německo |
7.5.2004 |
Belgie |
Chloramfenicol v červených garnátech (syrových i tepelně opracovaných) |
Malajsie |
ad 2) Informativní hlášení o výrobcích [doc ; 42496 bytů]
Oprava hlášení v RASFF z 9. týdne 2004: stahuje se notifikace
27.2.2004 |
Francie |
Ochratoxin A v koření/kari |
Indie |
http://europa.eu.int/comm/food/food/rapidalert/reports/week19_en.pdf