Bezpečnost potravin

Hlášení v systému RASFF: 19. týden 2004

Vydáno: 19. 5. 2004
Autor:

Orientační přehled výrobků notifikovaných systémem RASFF v 19. týdnu 2004: 3. 5.–9. 5. 2004 (v češtině).

1) Výrobky, které představují riziko pro spotřebitele a které byly staženy nebo se stahují z prodeje v EU.

2) Informativní hlášení o výrobcích, které představují riziko pro spotřebitele, které se však na trh v EU nedostaly.

 

Ad 1) Výrobky stahované z prodeje v EU

 

Datum

Ohlásila

země

Důvod ohlášení

Země původu výrobku

3.5.2004

Belgie

Chloramfenicol ve zmrazených (syrových i tepelně opracovaných) garnátech

Malajsie

3.5.2004

Itálie

Listeria monocytogenes v uzeném lososu

Dánsko

4.5.2004

Itálie

Salmonella typhimurium ve zmrazeném vepřovém mase

Španělsko

4.5.2004

Itálie

Barvivo Sudan 1 v mleté chilli paprice

Itálie

4.5.2004

Belgie

Ropné uhlovodíky v balené vodě

Francie

5.5.2004

Německo

Chloramfenicol v sušené sladké syrovátce

Francie

6.5.2004

Itálie

Ochratoxin A v kakaovém prášku

Španělsko

6.5.2004

Rakousko

Salmonella v mletém černém pepři

Německo

6.5.2004

Česko

Aflatoxiny v pistáciích ve skořápce

Irán

7.5.2004

Norsko/ESA

Salmonella typhimurium ve zmrazených kachních prsech

Francie

7.5.2004

Itálie

Nadměrný obsah dusičnanu sodného v “extra salámu” s pepřem

Španělsko

7.5.2004

Belgie

Nitrofuran (metabolit) – nitrofurazon (SEM) ve zmrazených garnátech (Macrobrachium rosenbergii)

Indie

7.5.2004

Itálie

Listeria monocytogenes ve zmrazeném vakuově baleném uzeném lososu

Německo

7.5.2004

Norsko/ESA

Salmonella Monophasis u hrdličky

Francie

7.5.2004

Norsko/ESA

Salmonella typhimurium u křepelky

Francie

7.5.2004

Rakousko

Salmonella Weltevreden v mletém bílém pepři

Německo

7.5.2004

Belgie

Chloramfenicol v červených garnátech (syrových i tepelně opracovaných)

Malajsie

ad 2) Informativní hlášení o výrobcích [doc ; 42496 bytů]

Oprava hlášení v RASFF z 9. týdne 2004: stahuje se notifikace

27.2.2004

Francie

Ochratoxin A v koření/kari

Indie

http://europa.eu.int/comm/food/food/rapidalert/reports/week19_en.pdf