Bezpečnost potravin

Funkční potraviny v Evropě: sborník prezentací

Vydáno: 6. 6. 2007
Autor: pospisilova

Z mezinárodního symposia (Malta, 9.–11. 5. 2007) k problematice funkčních potravin a zdravotních tvrzení.

Ve dnech 9.–11. května 2007 se konalo na Maltě mezinárodní symposium věnované funkčním potravinám – pokroku ve vědě a zdravotním tvrzením. Akci organizoval ILSI Europe. Je k dispozici sborník prezentací z tohoto symposia, které proběhlo v několika tematických okruzích.
 
* Zahájení symposia
 
* Vývoj modelů stravy, zdravotních trendů a funkčních potravin
 
* Vědecké opodstatnění tvrzení o potravinách
 
* Problémy související s regulací funkčních potravin
 
* Hledisko spotřebitelů: chování, chápání, komunikace
 
* Budoucnost funkčních potravin: vyhlídky a příležitosti
Závěrečné poznámky 2

K dispozici je rovněž řada posterů. Výzkumný ústav potravinářský Praha se na uvedeném symposiu prezentoval posterem na téma “Rutin – účinná složka funkčních potravin”.