Bezpečnost potravin

Foodborne Diseases

Vydáno: 15. 4. 2004
Autor:

Foodborne diseases / edit. Dean O. Cliver, Hans P. Riemann.- 2. vyd. London : Academic press, 2002. - 411 s., ISBN 0-12-176559-8Kniha je čtenářům Knihovny ÚZPI k dispozici pod signaturou C 37766

V Knihovně ÚZPI je k dispozici nová kniha, ve které je v rozsahu přes 400 stran komplexním způsobem zpracovaná problematika nemocí z potravin. Kniha je členěna do čtyř částí:
Obecné informace (Procesy provázející onemocnění z potravin; Epidemiologické aspekty, ekonomické důsledky a rizika alimentárních onemocnění)
Infekce (Salmonella; Shigella; E.coli; Camphylobacter jejuni;Yersinia enterocolica; Clostridium perfringens; Vibrio; Listeria monocytogenes; Vzácné mikrobiální infekce; Viry)
Intoxikace (Přirozené toxiny, Toxiny z mořských potravin, Otrava potravin toxiny produkovanými rody Staphylococcus a Bacillus; Botulotoxiny; Mykotoxiny; Intoxikace chemickými látkami; Výživa a rakovina)
Prevence (Mikrobiologie konzervování potravin a sanitace; Organizace systému pro zajišťování zdravotní nezávadnosti potravin)
Informace o knize jsou přístupné zde.
Publikace byla zakoupena v rámci projektu Informačního centra pro bezpečnost potravin při Ústavu zemědělských a potravinářských informací.