Bezpečnost potravin

Food Safety Summit

Vydáno: 23. 8. 2003
Autor:

Konference a výstava o technologiích a metodách zabezpečení zdravotní nezávadnosti potravin, 17.-19. 3. 2004, Washington, USA

Food Safety Summit je konference spojená s výstavou, která by měla oslovit především profesionály v oblasti zabezpečení zdravotní nezávadnosti potravin – pracovníky pověřené kontrolou jakosti, zajištěním systému HACCP, zabezpečením hygieny a sanitace v potravinářských provozech, obchodech, stravovacích službách a velkoskladech. Cílem akce je poskytnout praktické rady a informace přímo od zasvěcených odborníků, představit nové metody a postupy, nejnovější legislativní úpravy a výsledky vědy a výzkumu. První ročník se konal v r. 1999 a nárůst počtu registrovaných návštěvníků a účastníků  o 400 % jen potvrzuje úspěch dlouhodobé vládní kampaně zaměřené na zabezpečení zdravotní nezávadnosti potravin. Kromě odborného programu konference, který se v současné době ještě sestavuje,  je součástí akce i výstava vyhledávaná výrobci setů pro mikrobiologické laboratoře, přístrojů a vybavení, sanitačních pomůcek a materiálů, zařízení pro kontrolu jakosti, barvy a textury potravin, vybavení pro plynovou chromatografii a měření teploty. Na výstavě se prezentují zástupci médií, vzdělávací a školící agentury a  poskytovatelé služeb (zajištění laboratorních analýz,  auditů, certifikace, kontroly ozařování  potravin, dodávek  čistících prostředků nebo  kontejnerů). Letos v březnu se na výstavě představilo 200 vystavovatelů.  
Podle organizátorů akce nabízí novinky v technologiích,  nové podměty a řešení při zabezpečování  zdravotní nezávadnosti potravin. Význam akce jen potvrzuje vzrůstající zájem médií, letošní ročník byl monitorován novináři z The New York Times, CBS, NBC, ABC, The Wall Street Journal, MSNBC, C-Span aj.
Další podrobnosti jsou k dispozici na domovské stránce http://www.foodsafetysummit.com/