Bezpečnost potravin

Food Safety and International Competitiveness: Case of Beef

Vydáno: 30. 7. 2004
Autor:

Food Safety and International Competitiveness: Case of Beef / John Spriggs, Grant Isaac.- 1. vyd. Oxon : CABI Publishing, 2001. - 196 s., ISBN 0-85199-518-7 Publikace je čtenářům Knihovny ÚZPI přístupná pod signaturou D 90996

Bezpečnost potravin je vnímána jako jedno z nejvýznamnějších témat potravinářského průmyslu nejen spotřebiteli, ale i výrobci a distributory. Jedná se o problém, který je nezbytné řešit v širším kontextu a  často ovlivňovaný politickými, ekonomickými a sociálními faktory. Nová publikace v Knihovně ÚZPI (Zemědělské a potravinářské knihovně) se zaměřuje na bezpečnost potravin v průmyslu zpracování hovězího masa v USA, Kanadě, VB a Austrálie. Jsou hodnoceny zkušenosti spojené např. s výskytem BSE, jsou diskutovány následné legislativní kroky, změny v přístupu státních institucí, vliv tlaku spotřebitelských organizací na potravinářský průmysl i vládní orgány v oblasti širšího zabezpečení bezpečnosti potravin. Je analyzován nový trend v potravinářském průmyslu – využití problematiky bezpečnosti potravin v ostrém konkurenčním boji na národních a světových trzích. Publikace je určena širokému spektru odborníků z oblasti potravinářského výzkumu, zemědělství, potravinářské ekonomiky, veřejného zdraví, živočišné výroby a veterinářství.
Více informací o publikaci je k dispozici zde.
Publikace byla zakoupena v rámci aktivit Informačního centra pro bezpečnost potravin při ÚZPI.