Bezpečnost potravin

Encyclopedia of Microbiology

Vydáno: 14. 5. 2004
Autor:

Encyclopedia of Microbiology. / Editor Joshua Lederberg.- 2. vyd.,  San Diego : Academic Press, 2000. Publikace je čtenářům Knihovny ÚZPI dostupná POUZE k prezenčnímu studiu pod signaturami (B 2173/1 díl A-C, B 2173/2 díl. D-K, B 2173/3 díl. L-P, B 2173/4 – 4. díl Q-Z)

Druhé, zcela přepracované a doplněné vydání Encyklopedie Mikrobiologie je novým přírůstkem ve fondu Knihovny ÚZPI. Ve druhém vydání čtyřdílné publikace bylo nově přepracováno a zařazeno 65 % informací. Publikace obsahuje přibližně 300 článků, 1 000 obrázků a 400 tabulek. Nové uspořádání publikace zvyšuje přehlednost předkláných informací a usnadňuje čtenáři orientaci. V každém díle jsou k dispozici barevné přílohy. Publikace se zaměřuje na 17 tématických okruhů. Struktura publikovaných článků je jednotná (název, jméno autora (autorů), obsah, přehled použitých termínů, definice termínu, vlastní článek, křížové odkazy, literatura).
Více informací o publikaci (včetně obsahu) je k dispozici zde.