Bezpečnost potravin

E-zpravodaj WHO k bezpečnosti potravin

Vydáno: 25. 6. 2002
Autor:

aktivity WHO, FAO/WHO, konzultace, semináře, zprávy, zaměření výzkumu

Světová zdravotnická organizace (WHO) vydala 8. května 2002 první číslo elektronického zpravodaje, který informuje o aktivitách WHO a FAO/WHO zaměřených na bezpečnost potravin. Obsah tohoto čísla:
– Porada expertů k akrylamidu v potravinách (Ženeva, 25.–27. 6. 2002)
– Zlepšování práce na mezinárodních standardech pro potraviny (zahájeno v dubnu 2002, plánováno do začátku r. 2003)
– Studie WHO, která se zaměřuje na moderní potravinářskou biotechnologii, zdraví a vývoj člověka; více informací zde
– První společné FAO/WHO fórum pro složky dohlížející nad bezpečností potravin (28.–30. Ledna 2002, Marrakech, Maroko); sborník je k dispozici zde
– První pan-evropská konference o bezpečnosti a kvalitě potravin (25.–28. 2. 2002, Budapešť, Maďarsko); zpráva z konference je k dispozici zde
– Odhadování mikrobiologického rizika; více informací
zde
– Odhadování rizika a vytvoření standardů a směrnic pro hygienu potravin (FAO/WHO ve spolupráci s Německým federálním střediskem pro mlékárenský výzkum, 18.–22. 3. 2002, Kiel, Německo)
www.who.int