Bezpečnost potravin

Dva nové výrobky schváleny FSA

Vydáno: 23. 11. 2003
Autor:

Pro potravinářské využití v byly schváleny dva nové výrobky – isomaltulóza a lykopen získávaný z houby Blakeslea trispora.

Nezávislý britský Poradní výbor pro nové potraviny a technologie (ACNFP) posuzoval na svém posledním (20. 11. 2003) zasedání dva předložené nové výrobky – isomaltulózu a lykopen získávaný z houby Blakeslea trispora pro potravinářské využití. ACNFP je zodpovědný za bezpečnost všech nových potravinářských výrobků, které jsou uváděny na britský trh a je poradním orgánem Úřadu pro potravinové standardy (FSA) v otázkách nových potravin a technologií. Isomaltulóza by se měla používat jako nový zdroj sacharidů v širokém sortimentu potravin, včetně másla, margarinu, sýrů, omáček a polévek. Antioxidant lykopen se může používat jako nutriční potravinářská ingredience v nealkoholických nápojích a cereálních tyčinkách, nebo jako potravinový doplněk. Více informací na adrese
http://www.foodsafetytoday.com