Bezpečnost potravin

Drůbežářský průmysl informuje spotřebitele o ptačí chřipce

Vydáno: 18. 11. 2005
Autor:

Producenti kuřat, krůt a vajec v USA vytvořili společnou internetovou stránku, na které budou průběžně informovat spotřebitele o bezpečnosti drůbežářských výrobků v souvislosti s ptačí chřipkou.

Jako odezvu na obavy veřejnosti týkající se ptačí chřipky zahájil drůbežářský průmysl v USA provoz internetových stránek, na kterých bude průběžně informovat o aktuální situaci v oboru. Vytvoření těchto internetových stránek je společným projektem National Chicken Council (NCC; představitel producentů kuřat), National Turkey Federation (NTF; představitel producentů krůt) a Egg Safety Center (ESC; představitel producentů vajec).

Cílem všech zainteresovaných subjektů je zamezit výskytu onemocnění u drůbeže a poskytovat spotřebitelům bezpečné potraviny bohaté na nutriční faktory.

 

adresa:  http://www.avianinfluenzainfo.com/

 

Zpráva IFT z 15. 11. 2005